Even een heads-up vanuit Rijschool Rijbewijs Direct over wat veranderingen waar jullie van op de hoogte moeten zijn. Het CBR gaat namelijk vanaf 2024 de tarieven aanpassen, en dat kan invloed hebben op jullie rijlessen en examenkosten.

Prijsstijgingen theorie en praktijkexamens

Dus, wat staat er te gebeuren? Het CBR heeft aangekondigd dat de prijzen voor zowel theorie- als praktijkexamens in 2024 met zo’n 8,5% omhoog zullen schieten. En dat geldt voor particuliere examens, dus ook die van ons.

Kosten fraudebeheersing

En dat is nog niet alles. Er komt ook nog een extraatje bij voor de theorie-examens: een toeslag van € 3,50. Waarom? Dat geldt voor fraudepreventie. Het CBR heeft flink geïnvesteerd in maatregelen om fraude tegen te gaan, denk aan handscanners, extra beveiliging, nieuwe ID-scanners en cyberbeveiliging.

Als je nu bezig bent met je rijlessen of van plan bent binnenkort te beginnen, is het slim om te weten dat de examenkosten in 2024 omhoog gaan. Het CBR legt dit voorstel in september voor aan het kabinet. Dus, als je van plan bent om dit jaar te starten en je examen is in 2024, houd dan maar vast rekening met die tariefsverhoging.

Wat is de gemiddelde wachttijd voor het praktijkexamen?

Hoe lang duurt het eigenlijk voordat je een praktijkexamen kunt doen? Dat varieert, maar reken op zo’n 16 tot 22 weken. Sommige examens kunnen dus na 31-12-2023 vallen en dan geldt die tariefverhoging. We gaan ons best doen om zoveel mogelijk praktijkexamens in 2023 in te plannen, maarja, we hebben niet altijd invloed op hoe druk het is bij het CBR.

Bij Rijschool Rijbewijs Direct blijven we knallen om jullie top rijlessen te geven en te helpen bij die examenvoorbereiding. Heb je vragen over die prijsverandering of hoe dit jou raakt? Laat het ons weten, we staan altijd voor je klaar.

Bedankt voor het vertrouwen in Rijschool Rijbewijs Direct, de beste rijschool in Den Haag en omgeving!

Bron: https://www.cbr.nl/

Category