Contact opnemen

Faalangst rijles

Faalangst rijles

Ben je op zoek naar rijles met faalangst en overweeg je Rijschool Rijbewijs Direct? Wij zijn een toonaangevende rijschool in Den Haag en omstreken. In deze uitgebreide gids nemen we je mee door alles wat je moet weten over het overwinnen van faalangst tijdens je rijlessen. Bij Rijschool Rijbewijs Direct begrijpen we dat faalangst een belemmering kan zijn, en daarom hebben we een speciaal programma ontwikkeld om jou te ondersteunen bij het behalen van je rijbewijs.

Faalangst rijexamen

Snel & voordelig
je rijbewijs halen, óók met faalangst?

96% van onze leerlingen slaagt in één keer!

GEEN toeslagen voor de avond of in het weekend

Rijlessen volgen van maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 21.00

Betalen kan óók in termijnen

Wat is Faalangst

Faalangst is een emotionele reactie op de angst voor het maken van fouten of het niet voldoen aan bepaalde verwachtingen. Dit kan zich vooral manifesteren tijdens stressvolle situaties, zoals rijlessen en examens.

Faalangst en rijlessen: hoe zit dat?

Bij Rijschool Rijbewijs Direct begrijpen we dat faalangst invloed kan hebben op je vermogen om te leren en te presteren tijdens je rijlessen. Onze ervaren instructeurs zijn getraind om met dit probleem om te gaan en bieden een ondersteunende en begripvolle omgeving.

Schrijf je in voor onze proefles

Faalangst hoeft geen belemmering te zijn bij het behalen van je rijbewijs. Rijschool Rijbewijs Direct biedt een professionele en ondersteunende omgeving om je te helpen deze angst te overwinnen. Kies voor ervaren instructeurs, flexibele lesplannen en positieve resultaten. Wacht niet langer en neem vandaag nog contact met ons op voor een rijervaring zonder angst. Boek een proefles autorijden om te ervaren hoe het is om bij ons autorijlessen of automaat rijlessen te nemen. 

Kies je na de proefles voor één van onze pakketten? Dan is de proefles volledig kosteloos! Dit betekent dat je direct kunt beginnen met jouw gekozen lespakket, zonder verborgen kosten en zonder wachttijd, op weg naar het behalen van je autorijbewijs of motorrijbewijs.

Aarzel niet langer en klik op de onderstaande knop om jouw proefles te boeken. We zullen snel contact met je opnemen om een geschikt tijdstip voor de proefles in te plannen. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen bij Rijschool Rijbewijs Direct en ervoor te zorgen dat het behalen van jouw rijbewijs niet slechts een droom blijft, maar een succesvolle missie wordt!

alisaalisa
15:22 24 Jan 24
Hele fijne rijschool met aardige en geduldige rijinstructeurs. De rijlessen zijn altijd leuk en je leert de instructeur goed kennen. Tijdens de rijlessen worden er vaak tips gegeven waardoor je beter gaat opletten en de vaardigheden beter leert. Rijbewijs gehaald dankzij deze school!
Feliz KuhneFeliz Kuhne
09:51 23 Jan 24
Binnen 1,5 maand mn rijbewijs bij Okan. Echt een topper, in één keer gehaald. Aanrader!!
Khadija El OuassidiKhadija El Ouassidi
09:50 12 Jan 24
Met behulp van rijschool rijbewijsdirect geslaagd! Perfecte uitleg en er wordt kritisch gekeken naar de ontwikkeling. Als er iets niet duidelijk is wordt het meteen goed en netjes uitgelegd. Beter dan deze rijschool kan je niet vinden! Voorheen rijlessen genomen bij een andere rijschool maar door vele goede verhalen over deze rijschool ben ik overgestapt en heb er zeker geen spijt van! Aanrader!!!
E NE N
12:22 11 Dec 23
Eerste keer geslaagd, kon mij geen betere instructeur wensen dan Okan. Nogmaals ontzettend bedankt!!
Sara OxfordSara Oxford
08:26 08 Dec 23
Geweldige rijschool. Ik ben voor de eerste keer geslaagd voor een rijbewijs B met automaat. Zou het ten zeerste aanbevelen.
Kazem EbrahimiKazem Ebrahimi
15:30 23 Oct 23
Zeker Een van de beste rijscholen, met ervaren rijinstructeurs ????
Nicole LekkerkerkNicole Lekkerkerk
18:05 30 Sep 23
Dankzij deze rijschool mijn rijbewijs gehaald. In het begin beetje moeite met opstarten door planninsproblemen maar na wisselen van rij instructeur fijn les gehad
angelinaangelina
06:59 28 Sep 23
Vandaag in 1x geslaagd! Heel erg bedankt!
Babette KieftenbeldBabette Kieftenbeld
08:29 28 Aug 23
Ik moest door mijn studie in een hele korte periode mijn rijbewijs halen. Mijn rijinstructeur Ercan, zorgde ervoor dat ik in 4 weken mijn rijbewijs heb gehaald! Bij rijbewijs direct zijn ze heel flexibel met het plannen van de lessen en is het contact met je instructeur goed. Ik vond de rijlessen heel ontspannen en Ercan gaf me zelfvertrouwen en een extra duwtje in de rug voor het examen.
Puk van der ZwartPuk van der Zwart
06:50 01 Aug 23
Hele fijne rijschool, in 1 keer geslaagd! Dankjewel Ercan.?♥️
Antonie NijlaanAntonie Nijlaan
07:16 31 Jul 23
Hele goede rijschool! De instructeurs zijn zowel heel aardig als professioneel, tijdens de lessen krijg je goede en persoonlijke tips, al met al zeker een aanrader
Micky VincentMicky Vincent
13:08 30 May 23
Super fijne rijschool! Ik zou hem iedereen aanraden. Betrouwbaar (ze komen afspraken na), flexibel (ze houden rekening met je tijden) en de lessen zijn goed. Van elke rijinstructeur leer je fijn en technisch te rijden. Ik heb genoten van de rijlessen. Echt een aanrader! Ik ben blij met mijn rijbewijs
J. SBJ. SB
09:31 02 May 23
Vandaag eindelijk geslaagd. Had het niet kunnen doen zonder de hulp van deze rijschool. Goede hulp en nog betere motovatie. Je krijgt goede persoonlijke begeleiding en de kans om ook echt aan je feedback te werken. Daarnaast is de instructeur fijn om mee te werken en is er een goeie vibe id auto. Kortom 5 sterren zeker waard.
js_loader

Geen wachttijden, maar DIRECT STARTEN!

Plan een proefles en ontmoet je instructeur

06 253 488 86
icon

Onze garantiepakketen

Bekijk hieronder de 5 garantiepakketten en kies het pakket die beste bij je past.
25 uur
PAKKET A Voor de snelle leerling

 • 25 rijlessen van 60 minuten t.w.v. €1375
 • Inclusief rijexamen t.w.v. €320

€1499
Bestel nu
35 uur
PAKKET B Voor de gemiddelde leerling

 • 35 rijlessen van 60 minuten t.w.v. €1925
 • Inclusief proefles t.w.v. €40
 • Inclusief rijexamen t.w.v. €320
 • Gratis online theorie t.w.v. €70

€ 1999
Bestel nu
45 uur
PAKKET C Voor de nieuwe leerling

 • 45 rijlessen van 60 minuten t.w.v. €2475,
 • Proefles €40 (gratis bij afname van elk pakket)
 • -
 • Gratis Online theorie t.w.v €70
 • Inclusief rijexamen t.w.v. €320
 • Gratis herexamen t.w.v. €320
 • €2499
  Bestel nu
? uur
PAKKET OP MAAT Stel je eigen pakket samen

 • Proefles €40 (gratis bij afname van elk pakket)
 • Rijles van 60 minuten €55
 • Praktijk examen €320
 • Online theorie €70
 • Tussentijdse toets €220
 • Faalangst examen €370

€ bepaal jij
Bestel nu

Waarom ons?

Rijlesdenhaag.nl is een onderdeel van Rijschool Rijbewijs Direct. Rijschool Rijbewijs Direct bestaat al sinds 2012 en samen met zijn team van instructeurs begeleid Rijbewijs Direct je veilig de weg op met autorijlessen
VEILIG HET VERKEER IN

Onze instructeurs zijn uitstekend opgeleid in de nieuwste veiligheidstechnieken en verkeersregels.

ERVAREN INSTRUCTEURS

Al onze instructeurs zijn mentaal en fysiek fit en hebben een decennium of meer instructie ervaring.

GEEN WACHTTIJDEN

Plan meteen een gratis proefles en ontmoet je instructeur. Wij zijn klaar jou te leren veilig de weg op te gaan.

BETAALBARE PRIJS

We weten dat dit proces duur kan zijn. Daarom volgen we constant de prijzen van onze concurrenten.

FLEXIBELE LESTIJDEN

Elke dag van de week beschikbaar. Je kunt meerdere lessen inplannen in een week zonder extra toeslag.

PAKKET OP MAAT

Lesafspraken en betalingen in een online agenda. Lespakketten kunnen in termijnen betaald worden.

96% van onze leerlingen halen hun rijbewijs

IN EEN KEER
Start een gratis proefles

Faalangst rijexamen

Naast dat wij het regulier praktijkexamen auto voor je aan kunnen vragen, is het ook mogelijk om een faalangst rijexamen aan te vragen. Dit examen is specifiek ontworpen voor diegenen die angst ervaren tijdens het rijden en extra ondersteuning nodig hebben om met deze angst om te gaan. Hier op deze pagina delen we alle essentiële informatie over het faalangstexamen bij Rijschool Rijbewijs Direct. 

Waarom kiezen voor faalangst rijlessen bij Rijschool Rijbewijs Direct?

Het behalen van je rijbewijs is een belangrijk moment en het is begrijpelijk dat veel mensen nerveus zijn voor het rijexamen. Als de angst echter zo intens wordt dat het dreigt te resulteren in een black-out, kan het faalangst rijexamen de oplossing bieden. Bij Rijschool Rijbewijs bieden we ook rijlessen aan voor leerlingen met faalangst. Deze speciale manier van rijlessen zorgt ervoor dat jij leert omgaan met jouw faalangst tijdens het autorijden. Hierdoor lukt het jou om rijexamen af te leggen.

Voor wie zijn faalangst rijlessen geschikt?

Onze faalangst rijlessen zijn geschikt voor iedereen die worstelt met faalangst. Jouw instructeur bij Rijschool Rijbewijs Direct zal tijdens de lessen nauwlettend in de gaten houden of je last hebt van angst, je advies geven en je geruststellen. ons doel is om ervoor te zorgen dat jij vertrouwen in jezelf en de auto krijgt tijdens het autorijden. Als je last hebt van faalangst kan het ook nog schelen om automaat rijlessen te nemen. Dit zorgt ervoor dat je minder handelingen uitvoert tijdens het autorijden wat ook direct zorgt voor minder stress. Onze aanpak is gericht op het bieden van extra ondersteuning zodat jij vol zelfvertrouwen je rijbewijs kan halen!

Wat is het faalangst examen?

Het faalangstexamen is een speciaal ontworpen rijexamen voor mensen die last hebben van faalangst. Dit examen is bedoeld om extra ondersteuning te bieden aan individuen die angst ervaren tijdens het reguliere rijexamen.

Wat is het verschil tussen een faalangst praktijkexamen en het regulier praktijkexamen?

Hoewel het faalangst rijexamen enigszins lijkt op het reguliere examen, zijn er enkele belangrijke verschillen:

 • Pauzemogelijkheid: Je hebt de mogelijkheid om een korte pauze te nemen, een zogenaamde time-out, om tot rust te komen.
 • Begeleiding door Specialist: Tijdens het faalangstexamen word je begeleid door een examinator die gespecialiseerd is in het omgaan met faalangst.
 • Keuze voor Rijcoach: Je hebt zelf de keuze of je wilt dat je rijcoach meerijdt tijdens het examen of niet.
 • Uitgebreidere Tijdsduur: Het faalangst examen neemt in totaal 1 uur en 20 minuten in beslag, waarvan 35 minuten zijn gereserveerd voor de examenrit zelf en de overige tijd voor een eventuele time-out of rustmoment.

 

Net als bij een regulier praktijkexamen beoordeelt de examinator of je de volgende vaardigheden goed beheerst:

 • Beheersing van het voertuig
 • Kijkgedrag
 • Verlenen van voorrang
 • In- en uitvoegen
 • Rijden op kruispunten en rotondes
 • Inhalen
 • Bijzondere verrichtingen

 

Een uniek aspect van het faalangstexamen is de zelfstandige navigatie naar een bestemming met behulp van een navigatiesysteem of de opdracht om naar een bekend punt te rijden. Bovendien onderga je een situatie bevraging en voer je twee bijzondere verrichtingen uit.