Wil jij graag jouw motorrijbewijs halen in Den Haag? Dan is het belangrijk om de AVB oefeningen goed onder de knie te krijgen. Deze oefeningen zijn noodzakelijk voor het beheersen van de motor en zodat jij veilig kan deelnemen aan het verkeer. Bij Rijschool Rijbewijs Direct informeren we je graag over de 12 AVB-oefeningen. Wij helpen je op weg naar jouw motorrijbewijs!

Cluster 1 van de AVB oefeningen: lopen met de motor

In het eerste cluster ligt de focus op het veilig verplaatsen van de motor zonder dat je erop zit. Dit betekent achteruitparkeren! Deze oefening is verplicht en helpt je het voertuig op een gecontroleerde en veilige manier te verplaatsen wanneer je niet op de motor zit. Dit is een belangrijke basisvaardigheid die elke motorrijder moet beheersen.

Cluster 2 – Langzame oefeningen

Bij de langzame oefeningen leer je om op lage snelheid de motor goed onder controle te houden. Dit cluster bevat oefeningen die je helpen om je motor behendig en precies te kunnen besturen zonder snelheid te maken:

 • Langzame slalom: Slalommen tussen pylonen op lage snelheid om je stuurvaardigheid te verbeteren.
 • Acht rijden: Een acht figuur rijden in een beperkte ruimte om je vermogen om scherp te draaien te testen.
 • Wegrijden uit een parkeervak: Starten vanuit stilstand en rustig wegrijden, een essentiële vaardigheid voor alledaagse situaties.

Cluster 3 – Snelle oefeningen

In deze fase oefen je vaardigheden op hogere snelheden die nodig zijn voor veilig rijden op wegen met hogere snelheidslimieten:

 • Uitwijkoefening: Snel en veilig uitwijken voor een plotseling obstakel zonder snelheid te verliezen.
 • Stopproef: Het maken van een gecontroleerde noodstop bij hogere snelheden.

Cluster 4 – Rem- en uitwijkoefeningen

Dit cluster richt zich op geavanceerde rem- en uitwijktechnieken:

 • Precisiestoppen: Exact op een aangegeven punt stoppen, wat van belang is in noodgevallen.
 • Remmen met hoge snelheid: Efficiënt remmen bij hogere snelheden zonder controle te verliezen.

Praktische tips voor succes bij het AVB-examen

Oefening baart kunst, en dat geldt zeker voor het AVB-examen. Hier zijn enkele tips om je voor te bereiden:

 1. Regelmatig oefenen: Consistentie is de sleutel tot succes. Herhaal de oefeningen regelmatig om ze in je spieren en geheugen te krijgen.
 2. Focus op techniek: Zorg ervoor dat je de juiste technieken gebruikt. Voer elke oefening zorgvuldig en gecontroleerd uit, techniek gaat voor snelheid.
 3. Mentale voorbereiding: Blijf kalm en geconcentreerd. Een goede mentale voorbereiding kan het verschil maken tijdens je examen.

Hoe bereidt Rijschool Rijbewijs Direct jou voor op het AVB-examen?

Bij Rijschool Rijbewijs Direct in Den Haag doen wij er alles aan om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid bent op het AVB-examen. Hier is hoe wij jou ondersteunen:

 • Persoonlijke begeleiding: Onze ervaren instructeurs geven je een persoonlijke aanpak, afgestemd op jouw leerstijl en behoeften. Ze begeleiden je stap voor stap door elke oefening en geven je directe feedback om je techniek te verbeteren.
 • Intensieve oefensessies: We bieden intensieve oefensessies op veilige en goed uitgeruste oefenterreinen, zodat je vertrouwd raakt met de praktijkomstandigheden van het examen.
 • Gebruik van professionele apparatuur: Wij voorzien je van alle benodigde materialen zoals motorkleding en helmen, zodat je je volledig kunt concentreren op het leren van de vaardigheden zonder je zorgen te maken over de uitrusting.
 • Specialisatie in faalangst: Onze instructeurs zijn getraind in het omgaan met faalangst en bieden speciale begeleiding voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben om hun zenuwen de baas te zijn.

Ook interessant om te lezen: Motorrijbewijs halen als je al een autorijbewijs hebt

Waarom kiezen voor Rijschool Rijbewijs Direct?

Rijschool Rijbewijs Direct biedt een unieke en effectieve leerervaring met vele voordelen:

 • Ervaren instructeurs: Onze instructeurs hebben meer dan 20 jaar ervaring en zijn gespecialiseerd in het begeleiden van leerlingen met faalangst.
 • Flexibele lessen: Wij bieden flexibele lesuren die passen bij jouw drukke schema.
 • Gratis proefles: Start met een gratis proefles om kennis te maken en je persoonlijke doelen te bespreken.
 • Hoge slagingspercentages: Door onze persoonlijke aanpak en effectieve lesmethoden hebben wij een hoog slagingspercentage.

Bij Rijschool Rijbewijs Direct ben je verzekerd van topkwaliteit lessen die zijn afgestemd op jouw behoeften. Wij begeleiden je stap voor stap, zodat je vol vertrouwen en zonder angst je AVB-examen kunt afleggen en slaagt. Schrijf je vandaag nog in en begin je reis naar het behalen van je motorrijbewijs bij de beste rijschool in Den Haag.

Category