De drie meest exclusieve auto’s van 2020

Een goedkope autoverzekering voor beginnende bestuurders
juli 13, 2020

Een exclusieve auto is meer dan een auto. Je gaat niet alleen van A naar B, maar je zorgt er ook nog eens voor, dat mensen omkijken als je langsrijdt. Wil je een exclusieve auto kopen? Dan kan je niet onzeker zijn en dat ziet iedereen. Het is een statussymbool en een manier van leven. Mocht je ooit de loterij winnen of je wordt gewoon heel succesvol, dan moet je wel weten welke auto’s echt exclusief zijn. Daarom laten wij de drie meest exclusieve auto’s zien van 2020.

Koenigsegg Jesko

Het Zweedse merk Jesko heeft een mooi verhaal: het is namelijk de naam van de vader van Christian van Koenigsegg, de oprichter van het exclusieve automerk. Von Koenigsegg heeft de naam stilgehouden tot hij in de autosalon van Genève stond, als eerbetoon aan zijn vader. Het was een prachtige ode, want naar een dergelijke auto kun je uren kijken! De auto heeft een topsnelheid van 480 km/h en heeft maar liefst 1280pk. Je kunt die zelfs nog verder opvoeren als je E85 biobenzine gebruikt! Zo een auto moet wel uniek blijven en dus zijn er slechts 125 auto’s geproduceerd, maar zelfs dan is niet elke auto hetzelfde. De Jesko heeft zoveel opties dat geen enkele auto hetzelfde kan en mag zijn. De auto kost namelijk 3 miljoen Euro, maar daar krijg je veel voor terug!

Bugatti Chiron

De Jesko was niet de enige die de wereld heeft verrast tijdens de autosalon van Genève. De Chiron kwam op die dag namelijk ook in de spotlichten! De opvolger van de Bugatti Veyron kost weliswaar 2 miljoen Euro, maar heeft zowaar 7 versnellingen. De Chriron is in staat om in 2,4 seconden op te trekken en een snelheid te behalen van 100 km/h! Na die volle 2 seconden kan je uiteindelijk een topsnelheid bereiken van 420km/h. Weinig auto’s kunnen evenaren aan deze in auto in zijn klasse, door zijn 1500pk. En dat is nou net wat deze auto exclusief maakt!

Hennessey Venom F5

Is deze Venom een superheld? Nee, maar wel een superauto! De Venom F5 is een referentie naar de krachtigste tornado op de Fujita schaal. Een dergelijke tornado behaalt zonder enige moeite een snelheid tussen 419 km/h en 512km/h. De bedoeling is dat deze exclusieve auto zonder enige moeite het snelheidsrecord verbreekt. Op dit moment zijn ze de auto nog aan het testen en zal blijken of John Hennessey de naam ook kracht bij kan geven!