Een goedkope autoverzekering voor beginnende bestuurders

De drie meest exclusieve auto’s van 2020
april 7, 2020

Ben jij bezig met het halen van je rijbewijs en ook met het sparen voor je eerste auto? Dan moet je naast de kosten voor je rijlessen en je auto ook geld apart leggen voor je autoverzekering. Iedereen die in Nederland een auto op zijn naam heeft staan is namelijk verplicht om een minimale WA autoverzekering hiervoor af te sluiten. Wanneer je autoverzekeringen gaat vergelijken, zie je dat de premies hiervoor redelijk hoog zijn. Dit komt omdat jongeren onder de 24 jaar door verzekeraars worden gezien als “risicogroep”. Hoe meer risico je volgens de verzekeraar kan lopen, hoe hoger de premie wordt. Vooral jongeren onder de 19 jaar betalen dus fors meer premie, want je hebt nog niet zoveel rijervaring, geen schadevrije jaren en hoogstwaarschijnlijk een goedkope auto waardoor deze meer kans heeft om ongelukken te veroorzaken. Toch kun je door de verschillende autoverzekeraars te vergelijken best nog wel wat besparen als beginnende bestuurder. Kijk maar eens op Overstappen.nl goedkope autoverzekering.

Kosten voor een autoverzekering voor 18-jarige

De laatste jaren zijn de kosten van een autoverzekering voor 18 jarige fors gestegen. Als je jong bent, dan is het mogelijk dat je autoverzekering tot tweehonderd procent hoger uitvalt dan voor iemand die 25 jaar of ouder is. Als je een simpele rekensom maakt, dan blijkt het dat je verzekering vaak duurder is dan de aanschafwaarde van je wagen. Elke verzekeraar hanteert andere voorwaarden om de risicogroep te bepalen, waardoor de premies sterk uiteen kunnen lopen. Dit is ook de reden waarom het vergelijken van autoverzekeringen lonend kan zijn.Hoe wordt de premie opgebouwd van de autoverzekering?

Hoe wordt de premie opgebouwd van de autoverzekering?

Naar de volgende factoren wordt gekeken om het risico te bepalen. Aan de hand van het risico wordt bepaald hoe hoog de premie is die jij dient te betalen voor de autoverzekering.
– Leeftijd: als 18-jarige ben je dus duurder uit
– Waar je woont
– In wat voor soort auto je rijdt
– Hoeveel schadevrije jaren je hebt gereden
– Welke dekkingen je wenst

De autoverzekering op naam van je ouders zetten?

Veel jongeren zetten vanwege de hoge premie de autoverzekering op naam van de ouders. Toch zitten hier ook een aantal haken en ogen aan. Kies je voor deze optie, let dan wel op het volgende:

  • Het moet aantoonbaar zijn dat je nog bij je ouder(s) woont
  • Het moet aantoonbaar zijn dat jij het meeste in de auto rijdt
  • Je bouwt zelf geen schadevrije jaren op
  • Het is verplicht alle gegevens juist door te geven. Doe je dit niet en de verzekeraar komt erachter, dan heb je kans dat hij de schade niet vergoedt of jullie zelfs royeert uit de autoverzekering.