Ben jij benieuwd hoe het motorexamen eruit ziet bij het CBR? Bij Rijbewijs Direct vinden wij het belangrijk dat jij niet voor verrassingen komt te staan. Wij leggen je stap voor stap uit hoe het motor examen in z’n werk gaat, zodat jij goed voorbereid het examen in kan gaan! Het doen van een motor examen is voor is voor velen een spannende ervaring, ook wij hebben dit zelf meegemaakt. Dat is ook de reden waarom wij precies weten hoe we jou voor bereiden zodat jij zelfverzekerd het examen in gaat. Ben je er klaar voor?

De optimale voorbereiding met onze motorrijlessen voor het motorexamen

Tijdens de motorrijlessen in Den Haag maak je kennis met de basisprincipes van het motorrijden. Onze ervaren instructeur legt jou uit hoe je de motor onder controle houdt en veilig kan rijden. Deze introductieles is belangrijk om een solide basis te leggen voor de rijlessen die nog volgen.

Elke les bij Rijschool Rijbewijs Direct is opgezet om je stap voor stap voorruitgang te laten boeken. We beginnen bij de basis, zoals het schakelen en sturen. Vervolgens gaan we verder met complexere manoeuvres. Daarnaast vinden wij jouw veiligheid belangrijk. We leren je niet alleen de technische vaardigheden maar ook defensief rijden. Dit is belangrijk op het moment dat jij zelf de weg op gaat met de motor. Door deze gestructureerde aanpak leer je op een goede manier motorrijden en vlieg jij het examen door. Wij begrijpen dat elke leerling anders is en daarom passen wij onze lessen altijd aan jou aan. Hierdoor krijg jij de aandacht en ondersteuning die jij nodig hebt om zelfverzekerd te leren motorrijden.

Het theorie motor examen: leren, leren en nog eens leren!

Oké, we beginnen met de eerste hobbel: het theorie examen. Hier moeten jullie je kennis over verkeersregels, motoronderhoud en veiligheid laten zien. Klinkt misschien saai, maar het is echt belangrijk om deze basis goed op orde te hebben.

Het allerbelangrijkste is dat jullie de theorieboeken en -materialen goed door jullie nemen. Neem de tijd om alles rustig door te lezen en te begrijpen. Maak aantekeningen, onderstreep belangrijke punten en test jezelf met oefenvragen. Hoe beter jullie dit materiaal kennen, hoe beter jullie je zullen voelen in dat examen. Neem je bij ons een pakket af? Dan kan je online jouw theorie handig oefenen, voor niks omdat wij het belangrijk vinden dat jullie zo goed mogelijk voorbereid zijn voor het theorie examen van de motor.

En natuurlijk kan oefenen niet genoeg benadrukt worden. Doe zoveel mogelijk online oefentoetsen en simulaties. Zo leren jullie niet alleen de stof, maar raken jullie ook vertrouwd met de opzet en moeilijkheidsgraad van het echte examen.

Voorbereiden op het motorexamen: wij staan voor je klaar!

Oké, de theorie-toets hebben jullie nu met glans doorstaan. Tijd voor het echte werk: de praktijkrit. Het praktijkexamen bestaat uit twee delen. Voertuigbeheersing is het eerste gedeelte. Dit onderdeel vindt plaats op een afgesloten terrein waar je verschillende AVB-oefeningen moet uitvoeren. De examinator kijkt naar je controle over de motor en je precisie in het uitvoeren van onderstaande manoeuvres:

  • Langzaam rijden: dit omvat het rijden in een rechte lijn en het uitvoeren van een langzame sjalom.
  • Snelle uitwijkoefeningen: hierbij moet je een obstakel ontwijken met een hogere snelheid.
  • Noodstop maken: hier moet je laten zien dat jij in staat bent om snel én gecontroleerd te stoppen.
  • Kringetje rijden en achtje draaien: de motor onder controle kunnen houden tijdens scherpe bochten.

Het tweede deel van het motorexamen: de weg op

Na het succesvol afronden van het voertuigbeheersingsexamen volgt het deel: verkeersdeelneming. Dit deel vindt plaats op de openbare weg in Den Haag en duurt zo’n 35 minuten. De examinator rijdt mee op een volgmotor en geeft instructies via een portofoon. Tijdens dit deel wordt je beoordeeld op verschillende punten.

  • Verkeersinzicht: je vermogen om verkeerssituaties in te schatten en daarop te reageren.
  • Defensief rijgedrag: hoe je omgaat met andere weggebruikers en mogelijke gevaren.
  • Voorrangsregels: correct toepassen van voorrangsregels in verschillende situaties.
  • Bochten nemen: techniek en veiligheid bij het nemen van bochten.
  • Inhalen en invoegen: of je veilig van rijstrook wisselt en invoegt.

Waarom kiezen voor Rijschool Rijbewijs Direct?

Bij Rijschool Rijbewijs Direct krijg je niet alleen de beste voorbereiding op je motorexamen, maar ook een leerzame en plezierige ervaring. Onze professionele en vriendelijke instructeurs staan klaar om je te helpen slagen. Met onze gestructureerde aanpak en persoonlijke begeleiding ben je verzekerd van een grondige voorbereiding.

Ben je klaar om te beginnen aan je motoravontuur? Neem vandaag nog contact op met Rijschool Rijbewijs Direct en zet de eerste stap richting je motorrijbewijs!

Categories