Contact opnemen

aanhanger rijbewijs halen

Aanhanger rijbewijs halen

Snel & voordelig
je aanhanger rijbewijs halen?

Aanhanger rijbewijs halen

In veel gevallen zit je met een grotere aanhanger al snel op het maximale trekgewicht van de auto of op het maximale gewicht van de combinatie auto met aanhanger van 3500 kg. Zeker bij het vervoeren van een boot, paardentrailer of caravan is het BE rijbewijs vaak vereist. Het BE rijbewijs kan dus handig zijn wanneer je op vakantie gaat met een caravan of een zware aanhanger wilt voortrekken. Bij Rijschool Rijbewijs Direct  is het mogelijk om zowel losse rijlessen als pakketten af te nemen.

Ben jij van plan om met een aanhanger te gaan rijden? Dan is het belangrijk dat je over het juiste rijbewijs beschikt. Bij Rijbewijs Direct helpen we je graag op weg naar het behalen van je rijbewijs. Wij hebben een team van ervaren instructeurs die jou op weg helpen met het behalen van het aanhangerrijbewijs. Ze leren je de fijne knepen van het leren rijden met een aanhanger en jouw rijvaardigheid naar een hoger niveau te tillen.

Ben je er klaar voor?

Bij Rijlesdenhaag.nl ben je bij het juiste adres om je autorijbewijs te halen. Wij bieden een leerzame en vooral een prettige rijplezier voor onze leerlingen.
Vanaf 16,5 jaar en ouder kan je bij Rijlesdenhaag.nl al beginnen voor het behalen van jouw rijbewijs.

 • Geen verassingen, je weet vooraf wat de kosten zijn

 • Pakket op maat na een  proefles van €65,- voor 60 minuten

 • Geen toeslag voor de avond of in het weekend

 • Start direct: wij hebben geen wachttijden

Geen wachttijden, maar DIRECT STARTEN!

Plan een proefles en ontmoet je instructeur

06 253 488 86
icon

Waarom ons?

Rijlesdenhaag.nl is een onderdeel van Rijschool Rijbewijs Direct. Rijschool Rijbewijs Direct bestaat al sinds 2012 en samen met zijn team van instructeurs begeleid Rijbewijs Direct je veilig de weg op met autorijlessen
VEILIG HET VERKEER IN

Onze instructeurs zijn uitstekend opgeleid in de nieuwste veiligheidstechnieken en verkeersregels.

ERVAREN INSTRUCTEURS

Al onze instructeurs zijn mentaal en fysiek fit en hebben een decennium of meer instructie ervaring.

GEEN WACHTTIJDEN

Plan meteen een proefles en ontmoet je instructeur. Wij zijn klaar jou te leren veilig te rijden met een aanhanger.

BETAALBARE PRIJS

We weten dat dit proces duur kan zijn. Daarom volgen we constant de prijzen van onze concurrenten.

FLEXIBELE LESTIJDEN

Elke dag van de week beschikbaar. Je kunt meerdere lessen inplannen in een week zonder extra toeslag.

PAKKET OP MAAT

Lesafspraken en betalingen in een online agenda. Lespakketten kunnen in termijnen betaald worden.

Onze garantiepakketen

Bekijk hieronder de 3 garantiepakketten en kies het pakket die beste bij je past.
 • Proefles van 60 minuten €65,-
 • Losse rijles 60 min: €65,-
 • Praktijkexamen €300,-
1-daagse opleiding
PAKKET 1 Voor de snelle leerling

 • 5 lessen
 • Inclusief rijexamen t.w.v. €300

€550,-
Bestel nu
2-daagse opleiding
PAKKET 2 Voor de gemiddelde leerling

 • 8 lessen
 • Inclusief rijexamen t.w.v. €300

€680
bestel nu
3-daagse opleiding
PAKKET 3 Voor de nieuwe leerling

 • 12 lessen
 • Inclusief rijexamen t.w.v. €300

€850
bestel nu

96% van onze leerlingen halen hun aanhanger rijbewijs

IN EEN KEER
Ja, ik wil een proefles!

Aanhanger rijbewijs halen bij Rijbewijs Direct. Dit is waarom:

 • Persoonlijke begeleiding: bij Rijbewijs Direct sta jij als leerling centraal en krijg jij de persoonlijke begeleiding die jij nodig hebt van één van onze ervaren instructeurs. 
 • Flexibele lestijden: wij begrijpen dat jouw tijd kostbaar is en daarom bieden wij flexibele lestijden aan. Ook in de avond en het weekend zonder toeslag. Zo kan dit altijd afgestemd worden op jouw persoonlijke voorkeur.
 • Hoog slagingspercentage: door onze persoonlijke aanpak zorgen wij dat jij klaargestoomd wordt voor het examen. Onze leerlingen slagen bijna altijd in één keer voor hun aanhangerrijbewijs. 

Onze aanpak zodat jij slaagt voor het aanhanger rijbewijs

Bij Rijbewijs Direct werken wij met een persoonlijke aanpak. Het is mogelijk om bij ons geheel vrijblijvend en gratis een proefles te nemen. Zo kunnen we een inschatting maken van het aantal lessen dat je nodig hebt en kunnen we samen een plan opstellen die past bij jouw persoonlijke situatie en voorkeuren. Tijdens onze rijlessen leren onze instructeurs hoe je op een veilige en verantwoorde manier met een aanhanger kan rijden. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de vaardigheden die je nodig hebt om met een aanhanger te rijden zoals:

 • Het achteruitrijden met een aanhanger
 • Het maken van bochten. 
 • Koppelen en loskoppelen van een aanhanger
 • Rijden op hellingen

Aanhanger rijbewijs halen in één dag

Kan jij niet wachten om met een aanhanger te rijden? Dan kun je bij Rijbewijs Direct ook een eendaagse cursus volgen. Met de intensieve cursus voor het behalen van een aanhanger rijbewijs kun jij snel en efficiënt dit rijbewijs in de wacht slepen. Onze professionele instructeurs begeleiden jou de hele dag intensief en zorgen ervoor dat jij optimaal voorbereid bent om het examen af te leggen. Onze ééndaagse cursus is ideaal voor als je weinig tijd hebt óf snel het rijbewijs in de pocket wil hebben. Daarnaast bieden we bij Rijbewijs Direct deze spoedcursus aan tegen een scherp tarief zonder verborgen kosten. 

Ben jij klaar om in één dag jouw aanhanger rijbewijs te halen? Neem dan contact op met Rijbewijs Direct en maak snel een afspraak voor de ééndaagse cursus. 

Aanhanger rijbewijs halen in de omgeving Den Haag

Je aanhanger rijbewijs halen kan bij Rijbewijs Direct op verschillende locaties. Hieronder zie je een overzicht van locaties:

Ook kun je bij ons autorijlessen en motorrijlessen volgen. 

Hoeveel rijlessen heb je minimaal nodig?

Het aantal rijlessen dat je nodig hebt om goed en veilig te leren autorijden, verschilt per persoon en is afhankelijk van een aantal punten: hoeveel rij ervaring heb je al, hoe gemotiveerd ben je en hoe snel kan jij leren? Pak jij heel snel nieuwe vaardigheden op? Dan is de kans dat jij sneller je rijbewijs haalt groot. Ook ligt het aan het aantal bestede tijd per week dat jij over hebt om te besteden aan rijlessen. Er is geen vastgesteld aantal rijlessen dat er minimaal nodig is om je rijbewijs te halen. Gemiddeld ligt het aantal rijlessen tussen de 30 en 40 rijlessen voor je klaar bent voor het autorijexamen. Dit is een gemiddelde. Snelle leerlingen kunnen bijvoorbeeld ook maar 20 rijlessen nodig hebben. Onze ervaren instructeurs kunnen jou tijdens de lessen adviseren over het aantal lessen dat je nodig hebt om jouw rijbewijs te halen. 

Is 20 uur rijles verplicht?

In Nederland is er geen wettelijk verplicht aantal minimumlessen te volgen voordat je het rijexamen mag afleggen. Het aantal rijlessen dat je nodig hebt is afhankelijk van jouw persoonlijke vaardigheden en lerend vermogen. Sommige mensen hebben meer rijlessen nodig dan de ander. Onze instructeurs maken voor jou een schatting om te zien hoeveel rijlessen jij daadwerkelijk nodig hebt.